WP_20150624_004.jpgWP_20150624_003.jpg

Yllä olevat kuvat olen ottanut vanhalla Nokian kännykälläni. Koska minulle luvattiin töistä uusi puhelin, siirsin ottamani kuvat talteen, vaikka suurin osa niistä olikin aika heikkolaatuisia - tuo kännykän kamera kun ei ole ollut paras mahdollinen... Nuo muutamat heppakuvat (oma heppani siinä laitumella nököttää) kuitenkin viehättivät silmää: laajat pellot ja avarana laidunten yllä kaartuva taivas. Näiden kuvien pohjalta syntyi alla oleva pastellityö.

IMG_4313.jpg

Työ ei onnistunut ihan niin hyvin kuin olisin halunnut. Pilvien kanssa oli vaikeuksia, myös taustalla häämöttävä metsä epäonnistui. Hevonen ja niitty ovat ok. Tästä on varaa parantaa... Ehkä jossain vaiheessa toteutan tämän saman aiheen akryyliväreillä.

Ystäväni ihastui kuvaan taulun "Kaikkeni annoin, riittikö se?" luonnoksesta ja halusi itselleen sellaisen. No, koska on aivan mahdotonta tehdä toista samanlaista luonnosta (yritin kyllä, mutta turhaan), tulostin valokuvan ja laitoin sen kehyksiin. Ystäväni oli tyytyväinen tähän ratkaisuun. Luonnos antoi hänen mukaansa enemmän tilaa omille ajatuksille ja mielikuvitukselle, kuin valmis työ. Ehkäpä ei aina pitäisi viimeistellä töitä kovin pitkälle, vaan jättää ne välillä sopivasti keskeneräisiksi...

Tässä kuva tulosteesta kehyksissä. Eihän tätä nyt aidosta piirustuksesta erota, ainakaan kauempaa. Signeeraus on lisätty lyijykynällä.

luonnos2.jpg

Koprun näyttelykin on taas ohi tältä kesältä. Mielessä pyörii monenlaisia uusia taulun aiheita. Mustavalkoisten kuvien teko kiinnostaisi, samoin muotokuvat. Työn alla on myös sieni-aiheinen maalaus. Sateisina syyspäivinä on taas aikaa maalata, tulevia näyttelyitä silmällä pitäen. Ja kuka tietää, ehkä joskus saisin jonkun työn myytyäkin... Omat seinät ovat jo täynnä eikä tilaa taulujen säilytykseen liiemmälti ole. Siis, jos sinä lukijani olet jostain työstäni kiinnostunut, niin ota rohkeasti yhteyttä. Myyn töitä edullisesti, kannattaa tehdä tarjous sinua kiinnostavasta työstä.