Olen ollut nyt kahtena viikonloppuna peräkkäin akryylimaalauskurssilla ja pakko sanoa, että kurssille meno oli yksi parhaista idoista pitkään aikaan! Kurssilla oli rento tunnelma, tapasin mukavia ihmisiä, sain paljon uutta tietoa ja oppia akryyliväreistä ja mikä parasta, sain neljänä päivänä keskittyä pelkästään maalaamiseen kolme tuntia kerrallaan. Huomasin, että maalatessa unohtuivat huolet ja murheet, koko paha maailma. Samalla sain purkaa viime aikaisten harmien aiheuttamaa kiukkuani. Ensimmäinen työ, joka kurssilla valmistui, saikin nimekseen Raivo.

Tätä työtä ei ole tarkoitettu kenenkään seinällä, vaikka kiikutinkin sen työpaikalle koristamaan omaa työpistettäni, väliaikaisesti. Työn tarkoitus oli puhtaasti aggressioiden purku. Samalla tuli harjoiteltua akryylivärien käyttöä. Olen viime vuosina tehnyt siveltimen kanssa hyvin vähän yhtään mitään, joten harjoitus tuli tarpeeseen.

Tässä työssä pidän erityisesti taustasta, joka on vaahtomuovilla töpötelty. Maalauspohjana on öljyvärimaalaukseen tarkoitettu pohjustettu muovimainen paperi, jonka pintaan vedin kerroksen gessoa, jotta akryyliväri tarttuisi siihen paremmin.

IMG_3942.jpg

Työpaikalla tämä kuva herätti lähinnä hilpeyttä. Kaikki ymmärsivät, mistä raivo oli peräisin, onhan meillä nyt kaikenkaikkiaan aika haastava tilanne työpaikalla meneillään.

Muuta en kurssilla valmiiksi saanut. Aloitin siellä eilen ison maalauksen, kokoa 80 x 100 cm, ja se on vielä kesken. Jatkan sitä, kunhan saan ostettua hieman lisää värejä. Pienet Lidlistä ostetut akryylivärituubit oli äkkiä käytetty loppuun. Muutenkin taidan satsata nyt vähän laadukkaampiin väreihin, sillä innostuin tästä tekniikasta aika tavalla.

Pastellimaalauksiakin tulee silti vielä syntymään!