Työkaverini osti oman asunnon viime kesänä ja lupasin maalata hänelle taulun tupaantuliaislahjaksi. Aloitin maalaamisen hyvällä draivilla, mutta sitten tulivat helteet ja kesämökin pihan laitto ja se projekti veikin sitten koko kesän... Maalaus jäi kesken ja vei monta kuukautta, ennen kuin sain otettua itseäni niskasta kiinni ja maalattua taulun valmiiksi.

Mutta nyt se on valmis! Maalauksen nimi on "Lupa tanssia omin askelin". Työkaverini harrastaa tanssia ja on kokenut kovia ihmissuhteissaan. Toivon hänen saavan taulusta ja sen voimakkaista väreistä itselleen hyvää energiaa ja elämän iloa! Ja voimaa kulkea omaa tietään tässä elämässä.

Ja tässä kuva maalauksesta... Työn koko on kehystettynä 40x50 cm ja se on maalattu kuivapastelleilla, kuinkas muutenkaan. Myös kehykset (joita ei siis kuvassa vielä ole) ovat mustat kuten paspartuurikin.

IMG_3352.jpg

Huomenna vien taulun työpaikalle. Jännittää, miten työkaverini tauluun suhtautuu. Ovatko värit kenties liian voimakkaat hänen makuunsa? Itse kyllä tykkään noista vahvoista väreistä, mutta makuja on niin monia. Sanoinkin työkaverilleni, että jos hän ei pidä maalauksesta, työtä ei ole pakko ottaa vastaan. Mitäpä sitä suotta ottaisi komeron nurkkaan pyörimään. Maalaukset kuuluvat seinälle - mutta vain, jos ovat mieleisiä!

Kiinnostavaa kuulla työkavereiden kommentteja...