Tuttava tallilta tilasi muotokuvan tytärpuolensa koirista. On aina haastaavaa maalata muotokuva ihmisestä tai eläimestä, jota ei koskaan ole nähnyt ns. "livenä". Onneksi sain nipun hyviä valokuvia, joita pystyin hyödyntämään maalauksessa.

Valmis työ on n. 20 x 28 cm kooltaan ja maalattu kuivapastelleilla. Koirat ovat niin tyytyväisen näköisiä, että annoin työlle nimeksi "Nauravat koirat".

nauravat%20koirat-normal.jpg

Laitan tähän kuvan myös talitintti-maalauksesta, jonka tein jokin aika sitten akryyliväreillä puulle. En ollut työn valmistuessa alkuunkaan tyytyväinen työhön, mutta nyt silmä on jo tottunut siihen. Ehkäpä tällekin tipuselle löytyy paikka jostain! Akryyliväreillä maalaaminen vaatii vielä kuitenkin harjoittelua ja kuivapastellit tulevat jatkossakin olemaan "se mun juttu".

IMG_2820-normal.jpg

Tässä taiteilut tällä erää! Joululomalla viimeistään on aikaa maalailla lisää. Lupasin jo vuosia sitten serkulleni, että maalaan muotokuvan hänen koirastaan, se on varmaankin otettava seuraavaksi työn alle, jos ei satu tulemaan lisää tilaustöitä.

Hyvää viikonloppua kaikille!