Olen nyt testannut, tosin pikaisesti ja hutaisten, akryylivärejä sekä paperille että maalauspohjalle, joka muistuttaa paperia/ohutta kangasta, mutta jonka pinta on jotenkin muovisen tuntuinen eli siis käsitelty jollakin pohjustusaineella. Ostin tuota "paperia" pienen määrän rullatavarana joskus toistakymmentä vuotta sitten öljyvärimaalaukseen ja totesin, että akryyliväreille se ei ole paras mahdollinen maalausalusta. Pinta oli liian liukas eikä imenyt väriä lainkaan. Akryyliväri jäi jotenkin hassusti lillumaan maalauspohjan päälle, jos erehdyin käyttämään liikaa vettä.Olisi pitänyt siis maalata hyvin paksulla ja kuivalla värillä.

Paperille voisin jossain vaiheessa yrittää oikeasti maalata jotain akryyliväreillä. Uskoisin, että akvarellipaperi toimii hyvin maalauspohjana, ainakin pikainen kokeilu antoi niin ymmärtää. Mitään oikeaa, valmista kuvaa en tehnyt, joten siis ei ole mitään esiteltävää tästäkään kokeilusta.

Koska puisille pohjille oli hauska maalata hevosenpäitä, päätin kokeilla maalata niille jotain muutakin. Pidän paljon pikkulinnuista, erityisesti tiaisista, ja niinpä etsin sopivan tintinkuvan ja yritin ikuistaa sen puulle.

No eihän siitä oikein mitään tullut. Vielä on harkinnassa, kehtaanko laittaa kuvaa lopputuloksesta tänne näytille ollankaan. Toisaalta voisi olla ihan terveellistä laittaa kuvia myös epäonnistumisistaan, ainakin se voisi lohduttaa muita kaltaisiani kuvantekijöitä, jotka pyrkivät täydellisyyteen pääsemättä siihen pisteeseen kuitenkaan kuin muutaman harvan työn kanssa - jos koskaan. Eli katsotaan, ehkä se tintinkuva päätyy vielä tänne...

Mutta seuraavaksi aion maalata kuivapastelleilla, niillä olen ennenkin parhaat työni tehnyt. Akryylivärejä oli kiva kokeilla, mutta ehkä suutarin on pysyttävä lestissään! Ennen uuden kuvan aloittamista on kuitenkin siivottava työpöydältä pois joulukorttiaskartelut ja käsityölehtipinot sekä tehtävä jonkin sortin siivous räjähtäneessä huushollissa.

Ennen joulua maalauspuuhiin on tarkoitus kuitenkin palata taas.