Löysin lomalla mökiltä pari vesivärityötä, jotka olen tehnyt joskus nuorena naisenalkuna. Toinen maalauksista oli kosteuden vuoksi niin pahoin vaurioitunut, että heitin sen suosiolla menemään. Toisen sen sijaan kehystin muistoksi mökin seinälle.

Akvarellimaalaus ei ole minulle se paras mahdollinen tekniikka ja tämä työ on lisäksi tehty huonolle paperille ei-niin laadukkailla väreillä. Työ ei siis ole mikää mestariteos, mutta siinä on silti jotain, mistä pidän. Halusin säästää työn myös sen vuoksi, että kuvassa on Kapteeni Koukku, isäni yli 30 vuotta sitten väsäämä "känkkäränkkä", joka on uskollisesti vartioinut mökkimme portille vuosikymmenien ajan. Koukku lahoaa aikanaa, mutta toivon mukaan maalaus säilyy vielä Koukun maatumisen jälkeenkin.

IMG_2663-normal.jpg

Kesälomalla päätin kokeilla, kuinka akryyliväreillä maalaaminen onnistuu suoraan puupinnalle. Mieheni sahasi minulle viime kesänä koivusta kasan puulevyjä, jotka on nyt hiottu maalausalustoiksi. Ensimmäiseksi halusin maalata kyltin heppani varustekaapin oveen. Pikkutarkkaan työhön kului yllättävän paljon aikaa, mutta olen tyytyväinen lopputulokseen. Alla olevassa kuvassa on sekä valmis työ että valokuva, jonka pohjalta se on maalattu.

IMG_2673-normal.jpg

Käytän maalauksissani nimimerkkiä Ode. Päätin aikoinani signeerata työni tällä tavoin, koska koko nimen kirjoittaminen tuntui vaivalloiselta. Ode on ystäväni minulle keksimä lempinimi ja soveltui mielestäni täydellisesti "taiteilijanimeksi".

Akryyliväreillä teen varmastikin vielä monenlaisia kokeiluja, mutta se ei tarkoita sitä, että aikoisin luopua kuivapastellien käytöstä. Laittelen kuvia kokeiluistani tänne sitä mukaa, kun niitä valmistuu.