Onpas siitä taas vierähtänyt tovi, kun olen viimeksi päivittänyt blogiani. Näiden muutamien viikkojen aikana olemme käyneet Turussa kastejuhlassa, tämä viikonloppureissu oli lumipyrystä ja huonosta ajokelistä huolimatta erittäin onnistunut! Terveisiä vaan Turkuun serkkutytölle ja hänen perheelleen! Vauva oli suloinen vaikkakin katsoi meitä kovin tuimasti ja perheen nuori saksanpaimenkoirauros oli vallan ihana!

Turusta palattuamme kuopus sairastui flunssaan ja olin hänen kanssaa kotona pari päivää. Aika ei mennyt hukkaan, sain siivottua huushollimme kunnolla pitkästä aikaa! Sen jälkeen onkin ollut kiva laitella kotiin joulukoristeita ja valmistautua jouluun muutenkin. Suurin osa jouluvalmisteluista on vielä tekemättä, mutta muutamia pieniä lahjoja olen saanut valmiiksi. Tässä kuvat lapasista, jotka lähtivät hyväntekeväisyyteen ja päätyvät toivon mukaan ahkeraan käyttöön:

Omalle pojalleni neuloin sukat, mutta niistä ei nyt ole kuvaa; laitan myöhemmin, jos muistan. Äiti toivoi uusia patalappuja ja tänään sain ne viimein ommeltua. Harvoin on näin yksinkertaisten ompelutöiden teko tuottanut yhtä paljon tuskaa... Patalappujen ompelu ei yksinkertaisesti meinannut onnistua millään!!! Jostain syystä reunakaitaleen ompelu ei vaan ottanut sujuakseen. Patalapuista ei siis tullut mitään varsinaisia taidonnäytteitä, mutta jospa ne äidin käyttöön kelpaisivat. Seuraavat patalaput ostan kyllä suosiolla kaupasta...

Tässä kuva näistä kovanonnen lappusista:


Patalappujen lisäksi ompelin ystävälleni, joka hoiti koiriamme Turun matkamme ajan, lahjaksi kassin. Kassin ompelu sujui huomattavasti kivuttomammin kuin patalappujen värkkääminen! Laitoin kassin yläreunaan molemmin puolin pätkän heijastinauhaa, koska heijastimia ei totisesti näin talviaikaan ole ihmisillä liikaa...Muuta en sitten olekaan saanut aikaiseksi viime aikoina. Tänä vuonna en aio tehdä enempää joululahjoja itse, vaan loput löytyvät kaupan hyllyiltä. Käsitöiden teko jatkuu, mutta toistaiseksi valmiit työt päätynevät omaan käyttöön. Muutaman kassin saatan tosin vielä ommella, koska niitä on niin helppo ja nopea tehdä.

Kiitos kaikille mukavista kommenteista jota olette jättäneet ja hyvää toista adventtia kaikille!