Viiru-kissa, äidiltä aikoinaan saamani pehmoeläin, koki jälleen kovia, kiitos aina innokkaan ja touhukkaan Neiti E:n. Eräänä päivänä, kun tulin töistä kotiin, löysin Viirun lattialta tämän näköisenä:No ei tämä vielä mitään. Olin sen verran hömelö, että jätin kissaraukkani lojumaan piano-tuolille. Muutaman päivän kuluttua kissa olikin sitten täysin päätön... Hoh hoijaa. En silti vieläkään suostu luopumaan Viirusta, vaan neulon kissan uuteen uskoon, kunhan kerkiän. Nyt on työn alla vauvan peitto ja pojalta tilauksessa lapaset.

Tämä lapas-homma on iloinen asia. Sanoin pojalle, että jos hänellä ei ole ehjiä käsineitä, voimme ostaa hänelle sellaiset (totta kai; pitäähän lapsella vaatteita olla!). Tähän poika vastasi, että hän ei halua käsineitä kaupasta, vaan haluaa äidin neulomat, lämpöiset lapaset. Tämä lämmitti sydäntä! Oli todella kauniisti sanottu 12-vuotiaalta, jo murrosikään tulleelta pojalta! Poika on nyt itse valinnut mieleisensä lapaslangat ja aion aloittaa lapasten neulomisen viikonloppuna (vaikka peittokin on vielä kesken).

Sitten  muita juttuja: YT-neuvottelut työpaikallemme ovat nyt päättyneet ja ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että en ole irtisanottujen joukossa. Olen onnekas ja siitä kiitollinen! Yksi hyvä työntoveri joutui lähtemään ja se harmittaa. Toinen työtoveri menee maanantaina rintasyöpäleikkaukseen ja jää sen jälkeen pitkälle sairauslomalle. Nämä eivät ole mitään iloisia asioita.

Siitä huolimatta on pidettävä lippu korkealla, koska elämä ei murehtimalla paremmaksi muutu. Varsinkin sellaisia asioita, joihin ei itse voi mitenkään vaikuttaa, on aivan turhaa murehtia. Eikä kukaan jaksa loputtomiin kantaa toisten ihmisten taakkoja. Se se vasta liian raskaaksi käykin. Tunnen sympatiaa kaikkia niitä kohtaan, jotka kohtaavat elämässään epäonnea ja murheita ja autan aina, jos voin. Mutta toisten asioita en enää suostu murehtimaan. En yksinkertaisesti jaksa, koska elämässä on murheita ja huolia aivan riittävästi omastakin takaa.

Lisää juttuja tulossa viikonloppuna... Silloin vähän iloisempia! Hyvää perjantai-iltaa kaikille!