Innostuin testailemaan Näperryksiä-kirjan ohjeita. Ensimmäinen ohje, joka vaikutti mielenkiintoiselta, oli minikokoinen sidottu kirja. Aluksi sivujen ompeleminen yhteen vaikutti monimutkaiselta, mutta loppujen lopuksi homma oli hyvin simppeli toteuttaa. Kirjasta tuli aika kivan näköinen, vaikka itse sanonkin. Alla olevassa kuvassa tekemäni kirja on tuo vihreäraidallinen, muut ovat kuvia Näperryksiä-kirjan sivulla.Tässä kirja vielä avoinaisena. Kirjasta tuli juuri sopiva opus nukkekodin kirjahýllyyn.Koska tämmöisen sidotun mini-kirjan tekeminen oli aika hidasta puuhaa, päätin tehdä muutamia kirjoja Villa Kumpulaan ihan vain liimaamalla sivut kiinni pahvisen kannen selkämykseen. Ihan hyviltä nämäkin kirjat minusta näyttävät:Kirjojen kannet ovat tarroja jonkun kirjakerhon mainoslehtisestä.

Näperryksiä-kirjassa oli hauskoja ohjeita myös pieniin pehmoeläimiin. Ensimmäisenä ompelin kirjan ohjeilla minikokoisen pehmokoiran, joka päätyi leluksi Villa Kumpulan lastenhuoneeseen:Leluksi päätyi myös ensimmäinen pieni huopanalle, jonka kirjan ohjeilla toteutin:Tämän nalle tekeminen oli jostain syystä niin hauskaa, että tein niitä sitten saman tien useampia. Myös lapset ihastuivat pikkuisiin nallukoihin, ja muutama päätyikin lasten leikkeihin ennen kuin ehdin edes kuvata niitä. Myös huopa materiaalina alkoi viehättää niin, että ompelin huovasta nallukoiden lisäksi muitakin mini-juttuja. Näistä ja muista minijutuista, joita aion vielä huovasta tehdä, saa koristeita kortteihin ja joulukuuseen, leluja, jääkaappimagneetteja (kävin ostamassa magneetteja Tiimarista) sekä tyynyjä, leluja ja koristeita nukkekotiin.Yksi asia johti toiseen: kun olin saanut nämä huopajutut väsätyksi ja saanut ideoita kuinka niitä voisi hyödyntää, oli pakko ryhtyä tekemään joulukortteja! Kesällähän vannoin, että tänä vuonna en tee yhtä ainoaa joulukorttia, mutta tässäpä näitä kuitenkin taas on jo muutamia valmiina...Alimmaisen kortin kannessa on Tiimarista ostettu ja kotona päällystetty tulitikkurasia. Rasiaan on tarkoitus laittaa pieni jouluyllätys.  Rasiallinen kortti on sen verran paksu, että se ei postissa kulje normaalina joulukorttina, niinpä päätinkin tehdä näitä rasia-kortteja niille, joille tulee annettua kortti käteen mahdollisesti jonkin muun lahjan kera tai muuten vaan.

Ylimmäisessä kortissa olevat huopasydämet on tarkoitettu ripustettaviksi joulukuuseen. Toki niitä voi muuallekin ripustella, jos haluaa... Myös nallekortissa nalle on varustettu ripustuslangalla.

Alla olevassa kuvassa on toinen rasia-kortti sekä kortti, jossa nallen taakse on liimattu kuumaliimalla magneetti. Nallen saa siis halutessaan vaikka jääkaapin oveen. Toivon vaan, että kuumaliima pitää, olisi noloa, jos magneetti irtoaisi samalla, kun nallen taiteilee irti kortista...Tässäpä näitä tuotoksia taas. Pöydälläni on edelleen valtava kasa korttitarvikkeita, huopaa, neuloja ja lankaa, kaikki iloisena sekamelskana... Aion askarrella kaikki jouluaiheiset tarvikkeeni korteiksi, jotta saan tilaa laatikkoihini. Ne pursuavat tavaraa, liikaa on tullut haalittua kaikenlaista.

Myös pääni pursuaa, pitkästä aikaa. Ideoita nimittäin. Lyhyt syysloma teki hyvää, pitkän tauon jälkeen luovuus virtaa taas!