Sain äidiltä muutamia vanhoja Arabian astioita isän poikamiesajoilta. Astiat ovat todennäköisesti peräisin 1940-luvulta. Yritin selvittää, mikä tämä astiasarja on nimeltään, mutta en löytänyt tietoa mistään. Sattuisiko joku blogini lukijoista tietämään jotakin tämän näköisistä astioista?


Astiat ovat siis luonnonvalkoisia ja koristeet kullanvärisiä. Lautasen pohjassa oli seuraavat merkinnät:


Eli piippuleima (?), Arabia, made in Finland, 14. Merkitseekö tuo luku 14 jotakin? Olisin kiitollinen kaikista tiedoista. En ole keräilijä enkä antiikin / vanhojen esineiden harrastaja, mutta isän kuoleman myötä vanhat asiat, niin Suomen historia kuin vanhat esineetkin, ovat alkaneet kiinnostaa. Sen verran haluaisin keräilläkin, että saisin vaikkapa muutaman kahvikupin tätä samaa Arabian astiasarjaa itselleni. Ilman kuppeja astiat ovat melko lailla käyttökelvottomia. Muutkin sarjan astiat olisivat tervetulleita, jos ne eivät ole aivan huikeissa hinnoissa. Eli löytyykö keneltäkään tämmöisiä astioita, olisiko halukkuutta luopua niistä? Jos vastaus on kyllä, niin sähköpostiini voi jättää asiasta viestin hintapyynnön ja kuvien kera!

Sain äidiltä myös isän leikekirjan, jonka olen itse hänelle nuorena tyttönä koonnut isän säästämistä lehtileikkeistä. Itkuhan minulta pääsi, kun aioin sitä selailla. Leikekirjan lukeminen ja loppuun saattaminen jää tulevaisuuteen. Vielä en siihen kykene. Kaipaan isää vielä aivan liikaa, suru on vielä liian pinnassa. Mutta jonakin päivänä syvennyn leikekirjaankin ja teen sen loppuun eli liimailen paikoilleen kirjan välissä olevat irralliset leikkeet ja lisään kirjan loppuun isän kuolinilmoituksen ja muistokirjoituksen, jonka hänestä kirjoitin. Siihen saakka leikekirja saa levätä hyvässä tallessa muiden muistojen lailla.