Kesälomani päättyi viime viikolla, mutta kesä näyttää toistaiseksi jatkuvan. Ruoho kasvaa yhä kohisten ja vaatii leikkauksen vähintään kerran viikossa. Kukkivia perennoja on yhä runsaasti. Allasalue, jonka laitoin uusiksi viime syksynä, näyttää nyt elokuussa tältä:

Neiti E on viimein oppinut, että kukkapenkkeihin ei ole menemistä tai emäntä suuttuu. Koiruudet tyytyvät kirmaamaan ruohikolla, riittäähän sitä tilaa sielläkin! Neiti E:n lempipuuhia on käydä hakemasta tonttimme takaa metsästä kepakoita ja raahata niitä sitten nurmikolle jäystettäväksi. Herra C tyytyy touhuamaan pallonsa kanssa.

Koirien lisäksi pihalla touhuaa paljon muitakin eliöitä, enimmäkseen rusakoita ja erilaisia hyönteisiä smiley. Kukkivat punatähkät houkuttelevat perhosia. Neitoperhosia (kuvassa) on toisinaan kukissa toistakymmentä. Myös kimalaiset, ampiaiset ym. viihtyvät punatähkien kukissa.Vaikka kesä on mukava vuodenaika varsinkin silloin, kun aurinko paistaa, nautin kyllä syksystäkin ja hieman sitä jo odottelenkin. Pimenevissä illoissa on oma viehätyksensä. Ja sekin on mukavaa, että nurmikon leikkaamisen voi syksyn tullen unohtaa...

Mukavaa elokuun jatkoa kaikille!