Kun olin pieni tyttö, äitini voitti työpaikallaan pidetyissä arpajaisissa neulotun pehmokissan. Annoin kissalle nimeksi Viiru ja se on kulkenut matkassani jo yli 30 vuotta!

Tänään kissalle kävi kalpaten. Neiti E, joka ei ole vielä päässyt tekemään tuttavuutta oikeiden kissojen kanssa, päätti harjoitella kissajahtia Viirun kera. Ankaran taistelun jälkeen Viiru joutui pahasti alakynteen ja löysin sen lojumasta sängyltä takapää auki revittynä.

Voi Viiru-parkaa! Takapää aivan tohjona, osa täytteistä pitkin lattiaa ja häntä silpuksi revitty!!! Hetken jo mietin, että taitaa olla aika Viirun siirtyä jo autuaammille metsästysmaille... Mutta sitten tulin katumapäälle. Että aikuinen ihminen voikin olla kiintynyt johonkin hassuun pehmoleluun! Minähän en Viirusta luovu, vaan minä korjaan sen!!!

Siinäpä taas uusi projekti entisten lisäksi...

Sitten vähemmän hauskaa tarinaa. Neiti E:n hengitys on haissut muutaman kerran virtsalle koiran syötyä isomman määrän vaaleita puruluita. Myös pissaa on tullut tällöin enemmän, lätäköitä on tullut jopa sisälle, vaikka Neiti E muuten on sisäsiisti. Ensimmäisen kerran vaivaa esiintyi joulun aikaan. Oli viikonloppu, emmekä saaneet koiraa lääkäriin ja maanantaina koira olikin sitten jo oireeton. Toisen kerran hengitys alkoi haista viime viikolla, kun koira olin parin päivän aikana syönyt 2-5 puruluuta. Vaiva meni silloinkin ohi parissa päivässä. Arvelemme sen johtuvan valkuaisesta, jota kuulemma on vaaleissa puruluissa suuria määriä. Olemme päätelleet, että Neiti E:llä saattaa olla jotakin vikaa tai ainakin heikkoutta munuaisissa, koska valkuainen näköjään aiheuttaa oireilua. Koska koira kuitenkin voi hyvin silloin, kun ei saa noita puruluita (enää emme tietenkään anna niitä sille), emme ole vieneet koiraa lääkäriin. Munuaissairauteen ei käsittääkseni ole muuta hoitoa kuin ruokavalio vai olenko väärässä?

Muita oireita Neiti E:llä ei ole ollut. Netistä löysin sen verran tietoa, että munuaissairauksiin liittyy myös ripulointia, ruokahaluttomuutta, väsymystä ym. Sellaisia oireita koiralla ei ole ollut. Onko sitten kuitenkin kyse jostain muusta sairaudesta?

Jos jollakulla on kokemuksia tai lisätietoa tästä asiasta, niin otan kiitollisena kaiken vastaan!!! Olen nimittäin huolissani koirastamme, vaikka se nyt voikin hyvin. Pelkään, että vaiva kroonistuu ja onko se sitten koiran menoa... Niin että kirjoitelkaahan minulle kommentteja tai laittakaa sähköpostia, jos teillä on hyviä neuvoja tai kokemuksia jaettavaksi!