Viime vuonna tuli luettua useitakin kirjoja, vaikka en ole niistä blogiini kirjoittanutkaan halaistua sanaa. Useimmat lukemistani kirjoista ovat olleet "ihan hyviä". Siis luettavia, hyvää viihdettä, mutta eivät erityisemmin mieleenpainuvia tai sykähdyttäviä.

Nyt kuitenkin tuli vastaan kirja, josta on kirjoitettava muutama rivi. Sain nimittäin mieheltäni joululahjaksi Steven Kingin kirjan Kuvun alla. Sain kirjan luettua loppuun noin viikko sitten ja on pakko todeta, että tämä romaani oli aivan loistava! Kingin tekstiä lukee ilokseen. Kirjassa ei ollut sivuakaan joutavaa jaarittelua, vaikka helposti sellaista saattaisi eksyä kirjaan, jossa on yli 1000 sivua. Tässä kirjassa kuitenkin kaikki tapahtumat veivät juonta eteenpäin enkä olisi malttanut laskea kirjaa käsistäni, ellei olisi ollut aivan pakko nukkuakin välillä. Tämä kirja ei ollut tippaakaan tylsä tai pitkäveteinen vaan jännittävä, kiinnostava ja mukaansa tempaava. Täydet kymmenen pistettä!

Kirjassa oli paljon väkivältää ja ihmisiä kuoli pilvin pimein. Silti en pidä kirjaa mitenkään raakana, sillä kaiken julmuuden kautta King kuvasi upeasti ihmisen nurjaa puolta, joka saattaa pulpahtaa pintaan poikkeuksellisissa oloissa. Tässä romaanissahan pikkukaupungin asukkaat joutuivat eristyksiin muusta maailmasta valtavan läpinäkyvän kuvun laskeuduttua kaupungin ylle. Kirjassa oli myös filosofista sanomaa, joka tuli esiin tarinan loppupuolella.

Tämän enempää en kirjan sisällöstä kerro, jotta en pilaisi kenenkään lukunautintoa. Suosittelen tätä viihdyttävää kirjaa lämpimästi kaikille lukemista rakastaville!

Viime vuonna lukemistani kirjoista mainittakoon, että lukemisen arvoisia ovat myös Pirkko Arstilan kirja Susinainen, joka oli piristävän erilainen tarina noitineen ja maahisineen, sekä kirja nimeltä Kuoleman anatomia. Tämän kirjan kirjoittajaa en valitettavasti muista. Tällä hetkellä lueskelen Matti Röngän kirjaa Väärän maan vainaja. Viihdyttävää tekstiä sekin.