Kaikenlaista pientä olen ehtinyt näpertelemään nyt lomalla, vaikka aikaa on mennyt rutkasti kotitöitäkin tehdessä. Lisäksi huoli isästä painaa aina vaan. Jos isän vointi ei pian kohene, pelkään pahoin, ettei hän pysty enää asumaan kotona. 80-vuotias äitini kun ei jaksa loputtomiin hoitaa miestä, joka ei pysty yksin käymään edes WC:ssä. Psyykenlääke, jota isä on joutunut syömään, on selvästi heikentänyt hänen vointiaan ja omatoimisuuttaan. Ensi viikolla isä käy lääkärissä ja aion mennä mukaan. Toivon, että siellä yhdessä lääkärin kanssa voidaan todeta, ettei isä enää tarvitse mokomaa myrkkyä. Itse asiassa aion vaatia, että lääkitystä ei enää jatketa, koska se selkeästi aiheuttaa isälleni haitallisia oireita.

Olen yrittänyt pitää itseni kiireisenä, jotta minulla ei olisi liikaa aikaa pohtia vanhempieni kurjaa tilannetta. Monet itkut olen asian vuoksi jo itkenyt, vaikka eihän se vollottaminen mitään auta. Asioihin pitäisi pystyä suhtautumaan järkevästi, mutta eipä se aina vaan onnistu... Jokainen voi omalla kohdallaan miettiä, miltä tuntuu auttaa omaa isäänsä pukeutumisessa, laittaa hänelle vaippahousut jalkaan ja nähdä, kuinka hauraaksi voi ihminen muuttua. Oma sydämeni särkyi, kun noita vaippoja laittaessani tajusin, mikä isäni kunto on. Kuinka avuton ja heikkon hänestä on tullut, kuinka ihokin on ohutta ja ryppyistä, kuin kuivunutta pergamenttia. Pieni vauvakin on voimakkaampi. Vauva sentään avuttomuudestaan huolimatta pystyy huutamaan, jos sillä on paha olla. Isäni ei pysty enää edes siihen, kiitos keuhkoahtaumataudin. Joskus pelkkä puhuminenkin saa isän hengästymään. Isä-parka - hän on täysin toisten avun varassa juuri nyt. Sellaista en toivoisi kenellekään!

Mutta se siitä. Sain nyt lomalla viimein tehtyä muutaman ompeluhomman, joita olen suunnitellut pitkään. Ompelin tilkuista itselleni pienen pussukan, joka päätynee käsilaukkuun. Olen vuosia sitten ommellut samasta kimaltavasta kankaasta itselleni biletysmekon, joka, ihme kyllä, mahtuu minulle vieläkin... Mutta tässä kuva pussukasta:

KUVA KADONNUT

Pussukka on juuri sopivan kokoinen avaimien, huulirasvan ym. pikkusälän kuljettamiseen.

Lisäksi ompelin muutaman kassin. Molempien ompelutöiden ohjeet löytyvät Suuri Käsityölehdestä. Kassin kaavaa jouduin muokkaamaan pienemmäksi, koska varastoissani ei ollut tarpeeksi suuria kankaita. Kuvassa oleva kassi on ommeltu vanhasta tyynyliinasta. Toisen kassin ompelin hevoskuvioisesta kankaasta, kierrätyskamaa sekin.

KUVA KADONNUT

Kuopukselle neuloin Novitan talvi 2011-lehdessä olevan ohjeen mukaan villapuseron. Ohjeessa lankana on Novitan Noki, mutta minä neuloin paidan Novitan Varpu-langasta ja hyvä tuli!

KUVA KADONNUT

Nyt puikoilla on Novitan Nalle-lankaa, josta neulon joululahjaksi kummitytölle lapaset. Todennäköisesti neulon vielä toisetkin, hieman paksummat lapaset. En ole oikein tyytyväinen näihin pinkkeihin lapasiin, en varsinkaan kuviointiin, joka on hatusta repäisty. Mutta ehkäpä kummityttö tykkää näistä kuitenkin.

KUVA KADONNUT

Yhden kortinkin olen askarrellut. Kortti lähtee vanhimmalle kummitytölleni, joka täyttää piakkoin jo 22 v., mikäli oikein muistan. Kortin sisällä on suklaalevy.

KUVA KADONNUT

Tässäpä näitä, syysloman tuotoksia. Paljon enemmänkin oli tarkoitus tehdä kaikenlaista, mutta aika ei vaan riitä kaikkeen... Ei edes lomalla.