Juhannuksen jälkeen vietimme koko perhe viikon Kreikan Pargassa, Joonianmeren rannalla. Mieheni ja minä kävimme Pargassa noin neljä vuotta sitten, joten paikka oli meille tuttu ja tiesimme mitä odottaa idylliseltä pikkukaupungilta. Olimme päättäneet tehdä tämän reissun lasten ehdoilla, ja Parga oli loistava valinta leppoisaan rantalomailuun. Kaikki tarvittava löytyi läheltä eikä esim. auton vuokraaminen ollut tarpeen. Toisaalta, jos lomasta haluaisi irti muutakin kuin hyvän rusketuksen ja ylimääräisiä kiloja, auto tai skootteri kannattaisi vuokrata ja tutustua omatoimisesti ainakin Acheron-jokeen, joka on todella upea nähtävyys... Kävimme aiemmalla reissulla kahlaamassa ko. joen jääkylmässä vedessä enkä unohda ikinä kyseistä joki-reissua. Se oli yksi parhaista... Mutta koska tämä loma haluttiin mennä lasten ehdoilla, jäi Acheron-joki näkemättä.

Hotellimme nimi oli Villa Maris. Kaksiomme sijaitsi hotellin 3. kerroksessa ja parvekkeelta näkyi sekä merta, maaseutua että vuoristoa. Huoneisto oli siisti, tilava, nykyaikainen ja hyvin varusteltu: kylpyhuoneesta löytyi tällä kertaa jopa hiustenkuivaaja. Hotelli sijaitsi rauhallisella alueella, tosin läheisesta baarista kantautuva musiikki häiritsi perjantai-iltana, jolloin baarissa oli live-musiikkia. Muutoin musiikkia soitettiin hillitysti eikä jytke jatkunut pikkutunneille.

Jonkin verran häiriötä lähinnä varhain aamuisin aiheuttivat läheisen talon pihassa haukkuva koira sekä hotellin välikatolla pesivät varpuset, jotka tulivat parvekkeelle säksättämään auringon noustessa. Noita varpusia oli niiden aiheuttamasta metakasta huolimatta hauska seurata: ainakin kolme eri yksilöä kävi parvekkeen kaiteella keikkumassa. Yksi linnuista oli varsinainen pörhentelijä, lintu sirkutti kovaäänisesti höyhenet pörhöllään. Toinen koiras oli hillitympi ja muutaman kerran kaiteella käväissyt naaras hyvin hiljainen. Linnut olivat harvinaisen kesyjä ja uskaltautuivat hyvin lähelle meitä, jopa puolen metrin päähän. Selvästikin tiput kyttäsivät ruuanmurusia, joita anteliaasti niille tiputtelimmekin aamupalaa nauttiessamme...

Hotellin pihalla oli kiva uima-allas, jossa lapsemme viihtyivät hienosti. Jostain syystä muut hotellin asukkaat eivät olleet kovin innokkaita uimaan altaassa, joten saimme sen lähes yksityiseen käyttöön, mikä tietenkin sopi meille vallan mainiosti... Tässä kuva hotellin pihalta:

Hotellin lähellä oli maaseutua, mm. runsaasti oliivipuita:

Hotellin lähellä oli palveluja riittävästi: muutama Mini Market, useita ravintoloita ja baareja sekä Valtos Beach, jonne oli matkaa noin puoli kilometriä. Pargan kaupungin puolella oli pari muutakin uimarantaa, mutta koska Valtos Beach oli niin lähellä, kävimme siellä. Tässä muutama kuva rantaleikeistä:

Lapsia kiinnosti lomalla uiminen ja leikkiminen. Koska me aikuiset kuitenkin halusimme hieman vaihtelua, veimme lapset tutustumaan myös Pargan kaupungin keskustassa sijaitsevaan Venetsialaiseen linnoitukseen. Tässä kuva linnakkeesta kuvattuna Valtoksen rannalta:

Sisältä päin linnake näytti tältä:

Linnoitukselta näki hienosti Pargan kaupunkiin ja merelle:

Kävimme tutustumassa myös Ali Pashan linnoitukseen, jonne pääsi kätevästi Pargan satamasta lähtevällä minijunalla. Lisäksi piti tietysti shoppailla! Pargan kujilta tarttui mukaan mm. koruja, lippiksiä, pojille sombrerot, T-paitoja ja leluja. Itselleni ostin oranssin mekon ja yhden pöytäliinan, joka ei maksanut kuin 5 euroa. Mekkokaan ei ollut kallis, vain 12 euroa. Ostin myös yhden pikkujutun nukkekotiin, laitan siitä kuvan myöhemmin.

Huomattava osa kauppojen tarjonnasta oli kiinalaista rihkamaa. Varsinaisia kreikkalaisia tuotteitakin löytyi: mausteita, nahkatuotteita, oliivisaippuaa, oliivipuista tehtyjä koriste-esineitä jne. Varsinkin korujen suhteen saa olla tarkkana: tyttärelle ostamani hopeinen delfiinisormus kesti ehjänä vajaan vuorokauden... Kyllä tuli tunne että taas meikäläistä kusetettiin! Muuten olimme kyllä tyytyväisiä ostamiimme tuotteisiin.

Ravintolat, joissa kävimme, olivat kaikki hyviä ruokapaikkoja. Ravintoloista mainittakoon Valtoksen rannalla sijaitseva Captains', jossa saimme hyvät annokset edulliseen hintaan sekä ilmaisen jälkiruuan ja juomia. Palvelu oli hidasta, mutta eipä meillä mihinkään kiire ollut. Annokset olivat isoja muuallakin eikä hintataso vaihdellut suuresti eri ravintoloiden välillä. Useimmissa paikoissa ei saanut mitään talon piikkiin toisin kuin neljä vuotta sitten. Yleensähän Kreikassa on lähes aina saanut "ilmaisia" juomia tai jälkiruokaa, nyt tämä oli enemmänkin poikkeus kuin sääntö.

Kaikenkaikkiaan loma oli onnistunut. Sää oli  ehkä meille kylmän Pohjolan kasvateille liian kuuma, sillä mittari näytti päivisin 26-32oC. Onneksi kuitenkin öisin oli viileämpää ja pärjäsimme ilman ilmastointia (jonka olisi saanut maksua vastaan) ja kuumahan olisi ollut Suomessakin. Nahka kärventyi aurinkovoiteen käytöstä huolimatta ja päivisin oli kuumimpaan aikaan pakko viettää siestaa hotellilla... Lapset kiukuttelivat tavanomaiseen tapaansa ja välillä oli tekemisen puute ja tylsää. Onneksi olin varannut mukaan paksun kirjan ja virkkaustyön! Loma täytti kuitenkin tehtävänsä. Pääsimme hetkeksi irti työasioista ja kotona roikkuvista keskeneräisistä hommista. Söimme hyvin ja lepäsimme ja lapset saiva uida sydämensä kyllyydestä, kerrankin. Mitä muuta lomalta voisi vaatia, jos lomapaikkana on tyypillinen rantalomakohde Kreikassa?

Seuraavan kerran voisimme ehkä lähteä jonnekin muualle kuin Kreikkaan. Siellä on nyt käyty jo niin monta kertaa... Kreikka on jo nähty. Esikoinen aloittaa espanjan opiskelun ensi syksynä siirtyessään viidennelle luokalla, ehkäpä lähdemme seuraavaksi Espanjaan? Mene ja tiedä... Muitakin kiinnostavia maita olisi... Katsotaan, mihin nokka seuraavan kerran näyttää!