Täällä on satanut vettä koko aamun ja ilmeisesti sataa loppupäivänkin. Ei se mitään... Onhan se vaihtelua viime viikon helteille. Koko viikon oli niin kuumaa, että en jaksanut tehdä juuri mitään. Töissä sentään jaksoi olla, kiitos tehokkaan ilmastoinnin. Mutta kotona aika meni vötkyillessä. Muutamana iltana yritin kitkeä voikukkia, mutta ei siitäkään mitään tullut, Sen verran ärhäköitä itikoita pihallamme pörräsi! Outoa, yleensä kun itikoista on ollut vaivaa vain kesämökillä... Viikkosiivoukset jäivät tekemättä myös enkä jaksanut raahautua tallillekaan. Heppa ei olisi kuitenkaan hellesäässä jaksanut olla yhtään sen reippaampi kuin minäkään. Koirakin oli nääntynyt ja käytimmekin koiraa uimassa useampana iltana, kun lenkkeily ei ketään meistä oikein innostanut.

Laiskottelu on kuitenkin hyväksi, toisinaan. Innostuin hikipäissäni lueskelemaan kuistilla vanhoja käsityölehtiä, ja löysin niistä monta hauskaa ideaa! Muutamana iltana lajittelin varastoimiani kankaita ja eilen kaivoin ompelukoneen esiin ja ompelin aluksi nuorimmalle pojalle uikkarit. Vanhasta verhokankaasta päätin tehdä itselleni puutarhatöihin soveltuvat shortsit, nekin sain jo melkein valmiiksi.

Ennen helteitä neuloin urakalla kynsikkäitä. Neljä paria lähti lahjaksi päiväkodin tädeille kuopuksen eskarin päättyessä. Kirjoitin tädeille korttiin myös runon, joka meni suunnilleen näin:

Isänä ja äitinä kiitämme teitä, olette arjen enkeleitä!

Vastassa kaunis hymy, syli lämpöinen, niin hyväksi muuttui moni aamu takkuinen.

Nyt on kiitoksen aika!

Jaksoitte kuunnella kulkijaa, pientä - ja myös sitä isompaa.

Voimia myös vuosiin tuleviin, meille jäätte mieleen, muistoihin kultaisiin.

Yhdet lakkiaisetkin tuli tässä juhlittua. Huippupaperit kirjoittaneelle nuorelle naiselle lähti lahjaksi enkelitaulu n:o 2, jonka hän itse valitsi kolmen enkelitaulun joukosta. Tuoreelle ylioppilaalle annoin myös sinisen ruusun sekä omatekoisen kortin, tietysti runon kera:

Tuore ylioppilas, tyttö nuori, lahjakas!

Mitä sinulle toivoisin?

Mainetta ja kunniaa, rikkautta, rahaa?

Ehkä niitäkin.

Enemmän kuitenkin viisautta, lempeyttä, sydämeesi rauhaa.

Enkeleitä elämääsi!

Tässäpä lyhyesti viime aikojen kuulumiset. Laittelen kuvia kynsikkäistä, korteista ja pihamaan kukkijoista tänne hieman myöhemmin, kuvat ovat vielä kamerassa. Helteellä kun en jaksanut istua edes tietokoneen ääressä.

Mukavaa sadepäivää kaikille!