Kevät on edennyt nopeasti lämpimän pääsiäisen aikana. Pihalla on enää muutama pieni lumikasa ja lähes jokaisessa kukkapenkissä on jotain vihreää puskemassa esiin. Valitettavasti tuon vihreän joukossa on myös rikkaruohoja, erityisesti vihaamaani vuohenputkea... Siinä onkin rikkaruoho, josta on äärimmäisen vaikeaa päästä eroon! Toisaalta vuohenputki soveltuu hyvin lankojen kasvivärjäykseen, joten ei se aivan hyödytön kasvi ole.

Voi kuinka rumalta talomme perustus näyttääkään! Pitäisi tuo perustuskin joskus siistiä... Onneksi kasvit peittävät sen osittain myöhemmin kesällä.

Krookukset ja helmililjat kukkivat, kuistilla piristystä harmauteen tuo narsissi. Allasaluekin sulaa hiljalleen. Jännityksellä odotan, ilmestyykö pieneen koristealtaaseemme tänäkin keväänä vesiliskoja.

Tonttimme rajalla olevassa rinteessä maksaruohot näyttävät enemmän kuin kärsineiltä. Liekö myyrät olleet taas asialla? Viime keväänä koin ikävän yllätyksen, kun huomasin myyrien tuhonneen ison alueen talvioita. Tuhon takana saattaa tosin olla mieskin autonsa kanssa. Hän tunnusti ajaneensa rinteessä kasvien yli talvella autoa siirtäessään... Saa nähdä, kuinka nyt käy maksaruohojen. Onneksi ne leviävät nopeasti. Ja maksaruohoa kasvaa meillä onneksi muuallakin, joten tarvittaessa voin siirtää sitä kuolleiden maksaruohojen tilalle.

Vuorenkilvet sen sijaan näyttävät voivan hyvin!

Ja viime viikolla yksin maasta puskeva tulppaani on saanut seurakseen muitakin.

Ihanaa aikaa tämä kevät! Ja aivan mahtavaa, että nyt oli näin lämmin pääsiäinen. Aivan kuin olisi ollut kesälomalla... Sain puutarhassa paljon aikaan näiden muutamien päivien aikana. Kukkapenkit on lähes putsattu, nurmikkokin osittain haravoitu. Suurin osa nurmikosta on vielä niin märkää, ettei haravointi onnistu. Tien puolella tonttia reunustavat pihlaja-angervot on siistitty, kuolleet oksat poistettu ja vanhat kukinnot katkottu. Iso homma oli siinäkin, mutta nyt se on tehty! Olen NIIN tyytyväinen... Hirveä hinku olisi jo kukkakauppaan ostamaan kesäkukkia kuistille ja kukkapatoihin. Aion hankkia ainakin tähtisilmiä, ne kuulemma kestävät pientä pakkastakin ja kukkivat koko kesän. Tänään en kuitenkaan enää ehdi kauppaan ja huomenna on taas työpäivä, joten kukkien hankintaa on lykättävä. Viikonloppuna sitten, viimeistään...

Aurinkoista  huhtikuun loppua!!!