Olen viime aikoina tehnyt vähän sitä sun tätä käsitöiden saralla. Novitan Puro- ja Huopanen-langoista virkkasin n:o 7 koukulla pannualusen omalla ohjeella ja huovutin sen pesukoneessa. Tässä lopputulos, johon olen aika tyytyväinen:

KUVA KADONNUT

Pannualusen halkaisija on jotain 20-25 cm. Se kutistui pesukoneessa (onneksi) vähemmän kuin luulinkaan. Seuraavaksi tarkoitus olisi tehdä samaan tapaan toinen vähän isompi ja enemmän kukkaa muistuttava pannualunen. Myös lehti- ja sydänaiheet ovat olleet mielessä.

Serkulleni, joka hankki jokin aika sitten itselleen nukkekodin, tein lahjaksi neulahuovuttamalla pienen sydäntyynyn sekä virkkasin langanlopuista pienen pyöreän "räsymaton". En tiedä ollenkaan, minkä tyylinen nukkekoti serkullani on, sillä hän asuu toisella puolella Suomea ja tapaamme korkeintaan kerran vuodessa... Mutta ehkä tämä pieni yllätyslahja kuitenkin ilahduttaa ja toivon mukaan päätyy myös käyttöön. Serkkuni on niitä harvoja ihmisiä, jotka haluavat pitää yhteyttä perinteisellä kirjeellä, niinpä lahjat lähtevät hänelle seuraavan kirjeen mukana.

Tässä kuva tyynystä ja matosta:

KUVA KADONNUT

Myös kynsikkäitä on syntynyt, Novita Neulelehden (kesä 2011) ohjeiden mukaan. Punakirjavat kynsikkäät syntyivät sekalaisista langoista, joiden vahvuus on Seiska Veikan luokkaa. Vanhin poikani omi kynsikkäät itselleen. Harmaista kynsikkäistä toinen on vielä puikoilla. Kuka nämä ehkä vähän tylsän väriset kynsikkäät saa, on vielä arvoitus. Käyttöön nekin päätyvät ennemmin tai myöhemmin. Ajattelin ihan huvikseni neuloa kynsikkäitä useamman parin, lähinnä lasten ja naisten kokoja. On sitten mitä antaa lahjaksi, jos tulee yllättävä lahjan tarve.

KUVA KADONNUT

Vappu lähenee, mutta meidän perhe viettänee vapun kotosalla. Pojat ovat kuumeessa ja miehen jalka ei suostukaan paranemaan. Sairaalassa todettiin, että murtuneen luun tukemiseksi asetetun metallilevyn päälle on syntynyt märkäpesäke. Haava, joka aluksi näytti umpeutuvan hyvin, aukesi noin 1 cm:n matkalta muutama viikko sitten, ja on siitä asti vuotanut kudosnesteen tapaista lillua. Märkää, ilmeisesti. Tämän inhottavan ja ilmeisesti myös hankalasti hoidettavan infektion vuoksi mieheni jalka joudutaan ensi viikolla leikkaamaan uudelleen. Jalasta olisi joka tapauksessa pitänyt poistaa jossain vaiheessa nilkkaluita tukemaan laitettu ruuvi, mutta nyt leikkaus siis aikaistuu ja jalasta poistetaan myös metallilevy, jonka alunperin piti jäädä paikoilleen. Sekä tietysti se märkäpesäke! Toivon todellakin, että tuon tulevan leikkauksen myötä miehen jalka paranee eikä infektio leviä muualle elimistöön! Onneksi sentään edes murtuma on parantunut.

Kaikesta huolimatta hyvää vappua kaikille!