Sukulaistyttö toivoi valmistujaislahjaksi taulua. Pyysin häntä valitsemaan aiheen ja hän valitsi taulun aiheeksi enkelin. Sepä olikin haastava aihe... Maalaan yleensä tauluni valokuvia apuna käyttäen ja enkeleistä ei juuri valokuvia ole. Istuin pitkään tyhjän paperin ääressä vaalean- sininen pastelliliitu kädessäni ja mietin, mistä aloittaa... Jonkinlainen visio oli mielessäni ja alkuhankaluuksien jälkeen sainkin sen paperille. Kuvassa oleva enkeli voi olla mies tai nainen, aivan kuten katsoja haluaa... Tein tarkoituksella enkelistä sukupuolettoman. Maisema kuvassa on keväistä metsää. Puiden tekeminen oli haasteellista - en pidä puiden maalaamisesta alkuunkaan.

Oikeastaan oli helpottavaa maalata ilman mallia! Kun maalaa valokuvasta, syyllistyy aivan liian helposti siihen, että yrittää kopioida kuvasta jokaikisen pienen yksityiskohdan. Sehän ei ole tarkoitus... Kuten eräs taideopettaja sanoi, me emme ole valokuvaajia. Ehkäpä pitäisi useammin maalata vain "tajunnanvirtaa"... Tai ainakin ottaa enemmän vapauksia, vaikka mallina olisikin valokuva!

Mitäpä olette mieltä blogini lukijat tästä enkelimaalauksesta? Kehtaako tämän antaa valmistujaislahjaksi? Aina iskee epävarmuus näiden omien tuotosten suhteen... Itsekritiikki on kova.

Laitan tähän kuvan eräästä toisestakin maalauksesta, jota en vielä blogissani esitellyt. Tämän tein jo viime vuoden puolella. Hevoset ovat lempiaiheeni...

Yritin kuvata tämän maalauksen kohtisuoraan ylhäältä, mutta jostain syystä näyttää siltä, kuin kuva olisi otettu jotenkin viistoon. Mutta ehkäpä tästä nyt kuitenkin saa jonkinlaisen käsityksen maalauksesta. Kuva esittää kahden hevosen välistä valtataistelua, ruunikko yrittää alistaa toisen hevosen.

Omalla hepallani oli vauhti päällä, kun kävin sen kanssa ratsastamassa tallin lähellä olevalla pellolla. Sinne on jälleen ajettu mukavat ratsastusreitit. Polleni aina hieman innostuu, kun pääsee laukkaamaan maastossa... Kotiin päin on kova kiire. Käsivarret hellinä saa heppaa pidätellä, ettei se porhaltaisi täyttää laukkaa tallin pihaan. Jännä juttu, miten heppa kuumenee sillä tavoin. Ja miten vaikeaa sitä on saada rauhoittumaan. No, pääasia on, että polle pysyy hanskassa. Ja vaikkei pysyisikään, niin kyllähän se viimeistään tallin pihassa pysähtyy...