Arvaa mitä kuva esittää-kilpailu on nyt päättynyt. Oikeita vastauksia tuli vain yksi. Kuten Johanna veikkasi, kuvassa on "pikkueläimen alkio", tarkemmin sanottuna ihmisen päätäin muna eli saivare.

Kiinnostuneille kerron hieman lisää kuvasta. Kuva on otettu mikroskoopilla 400 x suurennoksella. Kuvassa näkyvä "tikku" on tyttäreni hius, johon saivare eli siis täin muna on kiinnittynyt. Munan sisällä on täin alkio tai toukka, millähän nimellä sitä pitäisi kutsua, en ole varma. Jos katsoo alkiota tarkkaan, voi nähdä vasemmassa yläkulmassa rivin pikkuisia jalkoja. Munan alaosassa on tummempi alue, jonka arvelen olevan jonkinlainen ruskuaispussi tms. josta kehittyvä täi saa ravintoa samaan tapaan kuin ihmisvauva saa ravintoa istukan kautta äidiltään.

Tyttäreni sai täitartunnan päiväkodista muutamia vuosia sitten. Me muut perheenjäsenet säästyimme tartunnalta, mutta koko perhe joutui silti pesemään hiukset täishampoolla kahteen otteeseen. Lisäksi kaikki käytössä olleet petivaatteet ja päähineet piti joko pestä 60oC:ssa, nostaa saunan lauteilla tai työntää pakastimeen. Melkoinen ruljanssi se oli, mutta pääsimme täistä eroon. Toivottavasti en törmää niihin enää koskaan... Inhottavia olioita!

Otin kuvan saivareesta, koska olen utelias luonnontieteilijä ja halusin tietää, oliko valkoinen pallukka hiuksissa tosiaan saivare. Olihan se. Myöhemmin kuvasin vielä toisenkin valkoisen pallukan, mutta sillä kertaa "muna" oli tyhjä, toisin sanoen vain pelkkä kuori.

Tämä oli vaikea kilpailu. Seuraavan kerran lupaan järjestää jotain helpompaa...

ONNITTELUT JOHANNALLE KILPAILUN VOITOSTA!!!