Koiramme alkaa parantua! Ilmeisesti tulehtunut varvas oli se, joka iski koiramme alamaihin. Nyt, kiitos tehokkaan antibioottikuurin, varvas alkaa olla entisellään ja koiralle meno maistuu taas entiseen malliin. Ukkeli on taas hyväntuulinen, leikkisä ja juoksee innolla pallon perään... Ja riskaa, jos kukaan ei jaksa leikkiä sen kanssa. Olen niin iloinen... Selkä ei näytä koiraa vaivaavan ja hyvä niin!

Jossain vaiheessa spondyloosi voi tietysti aiheuttaa koiralle oireita. On kuitenkin hyvin vaikeaa kuvitella, että herrasta tulisi sen vuoksi äkäinen ja arvaamaton. Ei se ollut äkäinen tuon kipeän varpaankaan vuoksi. Ei, vaikka varvas oli niin kipeä, ettei siihen saanut koskea ollenkaan. Kertaakaan koiramme ei ole edes murissut ihmisille, ei terveenä eikä sairaana. Toisille koirille, lähinnä isoille uroksille, se on joskus ärhennellyt eikä silloinkaan kovin ponnekkaasti.

Väkisinkin on tullut mieleen, että jospa kuitenkin voisimme ottaa sen toisen koiran... Koiran pitäisi kuitenkin olla aika pieni. Meillä oli aikoinaan kaksi sekarotuista koiraa, uros ja narttu. Koirat olivat suunnilleen saman kokoisia, mutta neidillä oli kohtuullisen hyvä ruokahalu ja se oli sen vuoksi melkoinen pötikkä. Kerran neiti keksi, että hänpä ottaa vauhtia ja juoksee kaveria päin. Näin tapahtuikin sillä seurauksella, että poikakoiran selkä venähti. SE oli niin kipeä, ettei koira kyennyt edes kuistin portaita nousemaan. Kun isäntä otti sen syliin kantaakseen sen sisälle, tuli hampaista.

Koska en siis halua, että tämmöinen tilanne toistuu, pitäisi toisen koiran olla siis sen verran pieni, ettei sillä olisi massaa satuttaa sakemanniamme. Spondyloosissahan muodostuu selkänikamien välillä luusiltoja, jotka voivat rajuissa leikeissä murtua ja tästä voi tulla ongelmia - joita emme tietenkään toivo. Kysymys kuuluukin nyt, että mikä olisi sellainen pienikokoinen koirarotu, joka pärjäisi ison koiran kaverina??? Olen ihaillut rotuina sekä mittelspitzejä että schipperkejä. Onko kellään kokemuksia siitä, kuinka nämä tulevat toimeen isomman kaverin kanssa?