Ote takakannesta: Ystävyys yllättää kertoo neljästä naisesta, jotka asuvat pikkukaupungissa meren rannalla. Jokaisella on omat arkiset murheensa, mutta onneksi heillä on myös toisensa. Maailma näyttää kuitenkin nurjan puolensa, kun yhteinen ystävä sairastuu. Nyt ei auta kuin tarttua elämään kaksin käsin ja pitää siitä lujasti kiinni.

Tämä kirja oli melkoinen tiiliskivi, 571 sivua. Ensimmäiset 200 sivua odottelin, milloin kirjailija pääsisi itse asiaan ja kirjassa alkaisi tapahtua jotain kiinnostavaa. Naisten shoppailut ja pukeutumisongelmat kun eivät erityisemmin jaksa kiinnostaa. 200:n sivun jälkeen kirja alkoikin muuttua mielenkiintoisemmaksi ja päähenkilöiden persoonat alkoivat avautua paremmin. Kovin syvällinen kirja tämä ei kuitenkaan ole, vaan kevyttä viihdettä. Sinänsä siinä ei ole mitään vikaa, kirja oli ihan ok ja naisten tarinat kohtalaisen kiinnostavia, joskin ehkä kovin tavanomaisia. Ongelmat, joita naisilla oli, ratkesivat lopulta kovin nopeasti, toisin kuin voisi tosielämässä olettaa tapahtuvan. Lisäksi Sally, ystävä joka sairastui, jäi kovin etäiseksi hahmoksi. Takakannen tekstin mukaan hänen oli tarkoitus olla jonkinlainen tarinan koossa pitävä voima, mutta näin ei kuitenkaan minun mielestäni ollut.

Jokaisen naisen tarinasta olisi voinut kirjoittaa yhden kirjan ja se ehkä olisikin ollut parempi ratkaisu kuin tunkea neljä eri tarinaa yhteen kirjaan. Näin naisten elämään olisi saatu ehkä enemmän vivahteita ja syvällisyyttä. Nyt tarinat jäivät pintaraapaisuksi, valitettavasti.

Edelleen odottelen kirjaa, joka tekisi minuun todellisen vaikutuksen.