Olen aina rakastanut piirtämistä ja maalaamista ja kuvaamataito olikin yksi lempiaineistani koulussa. Vuosien varrella olen kokeillut erilaisia tekniikoita lyijykynäpiirroksista öljyvärimaalaukseen. Pastellimaalaukseen tutustuin noin 10 v. sitten kansalaisopiston kurssilla ja sillä tiellä olen edelleen. Jäin siis koukkuun tähän kiehtovaan tekniikkaan. Kurssilla opettaja totesi, että "sinun sisälläsi asuu pieni naivisti.". Ehkä niin onkin. Haluan tehdä kauniita kuvia, jotka saavat ihmiset hyvällä mielelle. Maalaan mielelläni eläimiä, erityisesti hevosia. Haluan tuoda kuvissani esille eläinten kauneuden. Vaihtelun vuoksi on kiva maalata myös ihmisiä, kukkia, asetelmia jne.

En tiedä, ovatko nämä pastellityöni mitään oikeaa taidetta. Kuka määrittelee, mitä taide on? En tiedä sitäkään, ovatko työni hyviä vai huonoja. Ehkä te blogin lukijat voisitte ottaa siihen kantaa? Otan mielelläni vastaan rakentavaa ja asiallista palautetta.

Olen haaveillun omasta taidenäyttelystä. Toistaiseksi kuitenkaan rohkeuteni ei ole riittänyt siihen, että veisin töitäni esille. Tämä onkin ensimmäinen kerta, kun edes jollain tapaa laitan työni julkisesti reposteltavaksi ja kaiken kansan nähtäväksi. Kertokaa minulle, onko mitään mieltä haaveilla omasta taidenäyttelystä, vai onko työt parasta jättää pöytälaatikkoon, missä ne ovat olleet tähänkin asti.

Äänestäkää parasta työtä alla olevista maalauksista! Äänestää voi jättämällä kommentin tai laittamalla suoraan sähköpostia osoitteeseen amalianateljee@gmail.com. Äänestysaikaa on syyskuun loppuun. Kaikkien äänestykseen osallistuneiden kesken arvon pienen palkinnon, jonka lähetän postissa voittajalla. Palkinto tulee sisältämään todennäköisesti nukkekoti- ja askarteluaiheista pikkutavaraa.

Tässä siis osa pastellimaalauksistani. Osa töistä on vuosien takaa, osa tänä vuonna tehtyjä. Valitkaapa näistä se paras...

Kuva 1. Talitintti

Kuva 2. Unilampaat

Kuva 3. Juhannusruusuja

Kuva 4. Namyr

Kuva 5. Tyttö rantakivellä

Kuva 6. Kissakaksoset

Kuva 7. Doris

Kuva 8. Laitumella

Kuva 9. Auringonlasku

Kuva 10. Oma ruunani

Kuva 11. Hedelmäasetelma

Kuva 12. Koiramme pentuna

Kuva 13. Tiikerikissa pihamaalla

Kuva 14. Varsa